Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  18/05/1999
Data da última atualização:  18/05/1999
Autoria:  CASTELO BRANCO, M.; GUIMARAES, A. L.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; BOITEUX, L. S.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Falta de eficiencia de metodos alternativos para o controle de oidio em abobrinha.
Ano de publicação:  1989
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasilia, v.7, n.1, p.30-31, maio 1989.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Abobrinha; Brasil; Brasilia; Control; Controle; Cultivar Caserta; Distrito Federal.
Thesagro:  Cerrado; Cucúrbita Pepo; Oídio.
Thesaurus Nal:  Brazil; Oidium; Sphaerotheca fuliginea; zucchini.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPH15351 - 1UPCAP - --635.05
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/10/2023
Data da última atualização:  16/10/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; SILVA, F. L. C. DA; PINTO, R. V.; CARVALHO, C. W. P. de; FREITAS-SILVA, O.
Afiliação:  DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; FELIPE LEITE COELHO DA SILVA, UFRRJ; RENAN VICENTE PINTO, UFRRJ; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA.
Título:  Streamlined approaches for image classification using principal component analysis and hierarchical clustering of extrudates from coffee and sorghum blends.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  CyTA: Journal of Food, v. 21, n. 1, p. 606-613, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1080/19476337.2023.2263513
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This article describes simple methods to group images including principal component analysis (PCA) and hierarchical clustering of principal components (HCPC). Images of expanded and low expanded extrudates were processed using two optimization alternatives: a) image size reduction (from 2126 to 25 pixels); and b) grayscale conversion before size reduction. After applying PCA and HCPC, all tests yielded consistently similar results with the same PCA distribution and identical HCPC groups. Furthermore, expanded and low expanded extrudates formed groups with their respective peers. The RAM allocated to images and the time required to process them was reduced from 1727 Mb to less than 5 Mb and from ~ 2000s to just 0.1s, respectively. These results demonstrate the e feasibility of using these two simple multivariate statistical techniques for image classification.
Palavras-Chave:  Image classification.
Thesaurus NAL:  Image analysis; Principal component analysis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1157235/1/Streamlined-approaches-for-image-classification-using-principal-component-analysis-and-hierarchical-clustering-of-extrudates-from-coffee-and-sorghum-b.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15555 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional